Green Danube synergy with EASME project

0

In data de 1 – 2 august, echipa ACTEDJ a prezentat principalele livrabile si activitati ale proiectului Green Danube in contextul Conferintelor de invatare mutuala ale proiectului Blue Net – Reteaua de clustere pentru o “Crestere Albastra” care au avut loc in Cahul (MD) si Izmail (UA).
Obiectivul Blue NET este de a capacita IMM-urile pentru a dezvolta o retea de clustere maritime cu scopul de a promova inovatii si pentru a aduce un plus valoare pentru politicile maritime in Marile Adriatice, Ioniana si Marea Neagra. Blue NET creeaza o punte de legatura intre privat, public si academic implicand stakeholderi din 6 tari, promovand cooperarea dintre aceste sectoare cu focus pe industria maritima.
Desi sectorul maritim si cel al cailor navigabile interioare sunt diferite, exista oportunitatea de a transfera tehnologii si metodologii la nivel intersectorial. Green Danube si Blue NET impart o serie de stakeholderi, proiectul GD fiind promovat ca buna practica pentru promovarea tehnologiilor verzi si a nevoii de cooperare transnationala in domeniu.
Pentru mai multe informatii despre si Green Danube: http://bluenet-project.eu/ ; http://www.interreg-danube.eu/green-danube

 

Share.

About Author

Leave A Reply