Aniversarea a 20 de ani de cooperare transfrontalieră

0

Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” (ACTEDJ) a derulat în perioada iunie-august 2018, o campanie de informare cu privire la activitatea și rezultatele de cooperare în Euroregiune, campanie care s-a incheiat în data de 20 august cu un eveniment menit să surprindă în imagini oportunităţile şi provocările pe care Dunărea, sursă de devoltare în regiune, le creează.

Evenimentul a inclus un vernisaj cu tema „Dunărea – oportunităţi si provocări”, prezentari ale proiectelor ACTEDJ și o sesiune de netwoking.

Vernisajul a reunit un număr de 25 de participanți, cele 30 de lucrari expuse, reuşind să traduca în imagine oportunităţile pe care fluviul Dunărea le prezintă, fie că sunt naturale, turistice sau industriale. 45 de lucrări aparținând unui numar de 17 expozanți au fost jurizate de către Cosmin Atanasiu, fotograf profesionist şi fondator al Şcolii de fotografie GALATIA si Adrian Buţa, expert proiecte în echipa ACTEDJ.

Un alt moment al evenimentul l-a constituit prezentarea proiectului Green Danube, prezentare realizată de către Irina Șerban Atanasiu – Expert comunicare ACTEDJ. Reprezentând unul dintre proiectele de succes ale ACTEDJ, Green Danube reprezintă soluția pe care un consorţiu de 10 parteneri din 7 ţări o propune pentru creșterea gradului de conectivitate sustenabilă în regiunea Dunării. Finanțat prin Programul Transnaţional Dunărea, proiectul se derulează pe o perioada de 18 luni cu un buget total de 1.586.244 Euro, scopul lui fiind promovarea unui sistem de transport pe căi navigabile interioare mai prietenos cu mediul, sigur şi echilibrat.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de networking, participanții, reprezentanți ai societății civile și sectorului privat din Galați, au schimbat păreri cu privire la acțiuni de implicare a societății civile în proiecte de dezvoltare comunitară.

Expoziţia foto este deschisă pentru public în holul Hotelului Navrom River, str. Portului nr. 23, până la sfârşitul lunii august şi va fi disponibilă pentru vizualizare şi online pe site-ul ACTEDJ.

Detalii despre proiectul GREEN DANUBE: http://www.interreg-danube.eu/green-danube ; https://www.facebook.com/GreenDanube/
Şcoala Foto GALATIA: www.facebook.com/scoalafotogalatia 

 

Share.

About Author

Leave A Reply